Toronto bezoeken

Toeristische gezien behoort Toronto tot de drie meest populaire steden van Canada, samen met Calgary en Vancouver die in het westen van het land liggen. De internationale luchthaven van Toronto is het belangrijkste vliegveld voor wie het oosten van Canada wil ontdekken of wie de Niagara Falls wil zien. Veel mensen nemen een bezoek aan Toronto dan ook op in hun reisschema. In een paar dagen tijd kun je veel van deze uitermate leefbare en sfeervolle stad ontdekken. Volgens de statistieken neemt ook het aantal Europese toeristen toe dat speciaal voor Toronto naar Canada reist. Tja, als je een stedentrip naar New York City kunt maken, waarom dan ook niet naar Toronto?

Veel mensen brengen een bezoek van één tot twee dagen als onderdeel van hun rondreis door Canada. De website www.in12uur.nl is een fantastisch blog waar men laat zien hoe je een dag op een bepaalde bestemming door kunt brengen. Ook voor Toronto hebben ze een inspirerend verhaal geschreven inclusief een tijdlijn en veel mooie foto’s om het verhaal te ondersteunen:
Toronto in één dag: de highlights van Toronto

Vakantie naar Toronto boeken

Wil je een vakantie naar Toronto boeken? Je kunt bij KLM vliegtickets naar Toronto boeken en via booking.com een hotelkamer of appartement in Toronto reserveren. Dit is vooral handig als je Toronto als onderdeel van een rondreis door oostelijk Canada boekt. Wil je een stedentrip naar Toronto boeken (en neem van ons aan dat dit de moeite waard is), dan is het boeken van een verzorgde pakketreis naar Toronto iets wat je zeker zou moeten overwegen.

Tegenwoordig kun je bij TUI vakanties naar Toronto boeken, waarbij de vluchten en accommodatie inbegrepen zijn. Verder geniet je van de bekende TUI-garanties en valt je reis onder de ANVR-voorwaarden en SGR-garantie.

bekijk alle Toronto stedentrips op TUI.nl

Waar overnachten in Toronto?

Toronto is een enorme metropool met een ruim aanbod aan accommodaties die verspreid door de stad liggen. Als je gaat zoeken naar een hotel of appartement dan is onderschatting van afstanden en/of reistijden de meest gemaakte ‘fout’ tijdens het zoekproces. Als je accommodatie een beetje ongunstig ligt dan ben je onnodig veel tijd en misschien ook wel geld kwijt aan het verplaatsen binnen de stad. Zeker als je accommodatie niet in het hart van Toronto ligt of niet in de buurt van een goede aansluiting met bijvoorbeeld de metro ligt. Waar kun je dan wel het beste overnachten in Toronto? Wij zullen proberen je daar bij te helpen.

Ons advies is om zo centraal mogelijk te overnachten of een accommodatie te kiezen die in de buurt van een metrostation ligt, maar ook niet te ver van Downtown Toronto af ligt. Een uiteindelijke reistijd van pakweg 20-25 minuten met de metro zou je een beetje als grens moeten hanteren, anders ben je wel erg veel tijd kwijt met het transport binnen de stad.

Een buurt die wij zouden willen aanbevelen is het Entertainment District dat zich aan de westelijke kant van het centrum bevindt. Hier heb je een leuke mix aan winkels, bars en restaurants in de directe nabijheid van je hotel. Met name King Street West is de moeite waard. Het Financial District dat direct ten oosten van het Entertainment District ligt is een andere optie, maar is wel iets minder levendig. Ook Old Town Toronto dat weer naast het Financial District ligt is de moeite waard om te verblijven. De wijk Yorkville is een stad binnen een stad. Hier vind je bijna alles wat je nodig hebt om je te vermaken tijdens een stedentrip. Yorkville is van oorsprong een zelfstandige stad, die later opgeslokt is door Toronto. Het leuke aan de wijk Yorkville is dat er nog veel oorspronkelijke gebouwen uit de eerste helft van de twintigste eeuw staan. Ook kun je hier shoppen in één van Canada’s meest exclusieve winkelgebieden: de Mink Mile.

Overnachten in Toronto

Betaalbaar overnachten in Toronto

Wie slim is die gaat natuurlijk op zoek naar de laagste prijs om te overnachten in Toronto. Wat natuurlijk van invloed is, is waar en wanneer dat je je stedentrip naar Toronto maakt. Wat niet iedereen weet is dat er voor dezelfde hotelkamer of appartement op dezelfde reisdata soms flinke prijsverschillen voor kunnen komen. Soms scheelt het slechts enkele euro’s, maar soms kan het verschil oplopen tot meer dan vijftig procent! Dat komt door de verschillende prijsafspraken en voorwaardes die de tussenpartijen zoals Booking, Amoma of Expedia bij de accommodaties hebben. Zelf vergelijken is bijna geen doen, want dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken zelf altijd Trivago om de goedkoopste kamers in Toronto te vinden. Deze populaire hotelsite vergelijkt voor jouw reisdata alle prijzen van hotels, appartementen en hostels met elkaar en laat je vervolgens zien waar je het goedkoopste kunt boeken. Handiger kan het toch niet?

bekijk hier de laagste prijzen voor hotels en appartementen in Toronto

Vliegen naar Toronto

Om vanuit Nederland de Canadese stad Toronto te bezoeken zul je het vliegtuig in moeten stappen. Hoewel je in theorie ook met de boot en vervolgens auto naar Toronto zou kunnen reizen, doet in de praktijk vrijwel niemand dit. Het vliegtuig is dus het meest geschikte vervoermiddel om de pakweg zesduizend kilometer die Amsterdam en Toronto van elkaar scheiden te overbruggen. Er is voldoende keuze aan luchtvaartmaatschappijen om de oversteek over de Atlantische Oceaan mee te maken. Air Canada en KLM onderhouden rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam Schiphol Airport en Toronto Pearson International Airport.

De prijzen voor vliegtickets naar Toronto beginnen soms al onder de vijfhonderd euro per persoon voor een retour. Kijk wel of bepaalde diensten zoals bagage, maaltijden en zo inbegrepen zijn als je vliegtickets met elkaar gaat vergelijken.

Op onze pagina ‘vliegen naar Toronto‘ lees je uitgebreide info over vliegen naar Toronto en vervoer van de luchthaven naar de stad of elders in Canada.
Een auto huren

Als je niet alleen Toronto bezoekt maar ook nog naar andere bestemmingen in Canada reist dan is een huurauto waarschijnlijk de meest ideale oplossing. Op de luchthaven zitten meerdere autoverhuurders die een ruim aanbod van verschillende soorten en maten huurauto’s hebben. Vooraf reserveren is vrijwel altijd de meest voordelige optie. Doe je dat niet dan heb je kans dat de gewenste autocategorie niet meer verkrijgbaar is of dat je veel meer betaalt voor je huurauto als je dit ter plaatse regelt. Wie op zoek gaat naar een huurauto in Canada die kan compleet verdwaald raken in de verschillende tarieven en voorwaarden. Vooral op het gebied van verzekeringen, toeslagen en eigen risico kunnen er nogal grote verschillen zijn. Om hoge kosten ter plaatse of problemen achteraf te voorkomen kiezen wij er voor om onze auto via Sunny Cars te regelen.

Dit zijn de soepele voorwaarden van Sunny Cars:
• een duidelijk en eerlijk brandstofbeleid
• de huurauto is helemaal verzekerd met all-risk dekking
• terugbetaling van het eigen risico bij schade
• altijd een ongelimiteerd aantal kilometers
• eventuele luchthavenafleveringskosten zijn altijd inbegrepen
• lokale belastingen zijn altijd inbegrepen
• eventuele sleepkosten zijn inbegrepen
• bij problemen is Sunny Cars altijd bereikbaar via een noodnummer

bekijk huurauto's in Toronto via Sunny Cars

Wil je in Toronto beginnen en elders in Canada eindigen? Dat is meestal geen probleem. Je kunt opgeven dat je een ander inleveradres wilt dan waar je de auto ophaalt. Soms is dat gratis, soms is er sprake van een zogenaamde oneway-toeslag. Deze kosten worden duidelijk aangegeven bij de kostenopgave.

Met een huurauto kun je Toronto prima verkennen.

Openbaar vervoer in Toronto

Als je in het centrum van Toronto verblijft dan kun je vrij veel te voet doen. De stratenstructuur is volgens de in Noord-Amerika veel gebruikte gridstructuur, waardoor je je vrij gemakkelijk kunt oriënteren binnen de stad. Het enige wat een beetje tegen kan zitten is de hoeveelheid kilometers die je op die manier al snel aflegt binnen een dag. Blaren, spierpijn of vermoeide voeten zijn dan al snel het gevolg. Je kunt de afstanden wat beperken door regelmatig een stukje met de metro of tram af te leggen. De metrolijnen zijn wel vrij beperkt. Binnen het centrum is bijna alleen maar de gele Young-University lijn de moeite waard. Deze beweegt zich vooral in noord-zuidelijke richting. Voor de west-oost-assen kun je de tram gebruiken. Trams worden in Toronto ‘streetcars’ genoemd. Deze rijden vrijwel de hele dag. Daarnaast heeft Toronto ook nog ene vrij uitgebreid busnetwerk. De bussen rijden van ’s morgens vroeg tot rond middernacht.
Tickets voor de streetcars kun je aan boord kopen. De machines accepteren muntgeld en creditcards. Voor de metro kun je de tickets in de metrostations kopen. Als je op een dag meer dan drie ritten met de metro, bus en/of tram maakt dan kan het de moeite waard zijn om een dagkaart te kopen.

Op www.ttc.ca lees je alles over de mogelijkheden, de routes, de ticketprijzen en de verschillende passen voor het openbaar vervoer in Toronto.

De tram is een uitstekende vorm van openbaar vervoer in Toronto

Toeristenbus

Net als zoveel grote steden die interessant zijn voor toeristen kent Toronto een speciale toeristenbus. Deze bussen rijden een speciale route die voor toeristen de moeite waard is. Daarbij wordt er vooral gefocust op voor bezoekers interessante bezienswaardigheden en buurten. De bussen rijden volgens het zogenaamde ‘hop-on-hop-off’-principe. Je koopt dan een kaart die een hele dag geldig is. Gedurende die dag mag je onbeperkt in- en uitstappen. Een hop-on-hop-off bus is ideaal voor wie in vrij korte tijd veel van de stad wil zien zonder te moeten puzzelen met het normale openbaar vervoer.

Met de hop-on-hop-off toeristenbus kun je Toronto op eenvoudige wijze bezoeken.

Ontdek Toronto op de fiets

Toronto is een ideale stad om op de fiets te ontdekken. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt gewoon een fiets voor een dag of meerdere dagen huren en vervolgens je eigen plan trekken. Er zijn verschillende verhuurders waarbij je een fiets kunt huren. Een andere populaire optie is Bike Share Toronto. Dit zijn stadsfietsen die je kunt gebruiken. Deze staan op bijna driehonderd onbemande fietsstations. Je betaalt via je creditcard een bedrag voor een enkele rit, een dagpas of een driedaagse pas. Bij een enkele rit mag je een fiets voor maximaal een half uur gebruiken. Dat doe je om van fietsstation naar fietsstation te reizen. Gebruik je hem langer dan een half uur dan gaat de teller lopen per extra half uur. Dat geldt ook voor de dagpassen en driedaagse passen. je kunt dan binnen de geldigheid van je pas een onbeperkt aantal keren een fiets gebruiken. Als je de fiets telkers binnen 30 minuten in een station parkeert dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Gebruik je hem langer dan een half uur per keer dan gaat de teller lopen. Ophttps://bikesharetoronto.com/plan-details lees je alles over de prijzen.

Een leuke manier om Toronto te ontdekken zonder dat je je hoeft te bekommeren om de route is door middel van een georganiseerde fietstour. Je gaat op pad met een kleine groep en een ervaren Engelstalige gids die je fietsend langs de belangrijkste hoogtepunten van Toronto brengt. In totaal duurt de hele toer ongeveer 3,5 uur. Onderweg wordt geregeld gestopt voor een stuk uitleg over de stad en over wat je onderweg allemaal ziet. Vooraf reserveren is verplicht om deel te kunnen nemen aan deze fietstocht. Je mag altijd kosteloos annuleren of verzetten, bijvoorbeeld als het weer te slecht is. Water, snacks en de verplichte fietshelm zijn inbegrepen.

Lees meer over de Highlights van Toronto fietstocht en reserveer direct online